Resepi kali ni dari Bangladesh..sangat sesuai buat berbuka..siapa lagi yang masak kalau bukan encik suami..hehe..sama juga macam snek yang lain tapi yang ni special dan sedap..sangat senang..jom tengok resepi.. Tepung kacang dhall..
Terung..saiz terung ikut suka hati..yang bulat ka..yang gemuk ka..yang kurus ka..rasa terung sama ja..
Terung..saiz terung ikut suka hati..yang bulat ka..yang gemuk ka..yang kurus ka..rasa terung sama ja..
potong terung nipis2..ketepikan..
tumbuk 1 ulas bawang merah + garlic dan setangkai cili padi (boleh tambah if nak pedas)..campur tepung dhall (agak2 cukup untuk goreng) dan sebiji telur + sedikit air + garam secukup rasa..kacau sebati..
lepas tu celup terung dan goreng sampai garing..dah siap..makan time berbuka..sangat sedap..gambar dah siap tak ada..huhu..makan sampai lupa nak snap..gelojoh betul!! belum ada dipasaran..cuba try test..ok!
tumbuk 1 ulas bawang merah + garlic dan setangkai cili padi (boleh tambah if nak pedas)..campur tepung dhall (agak2 cukup untuk goreng) dan sebiji telur + sedikit air + garam secukup rasa..kacau sebati..
lepas tu celup terung dan goreng sampai garing..dah siap..makan time berbuka..sangat sedap..gambar dah siap tak ada..huhu..makan sampai lupa nak snap..gelojoh betul!! belum ada dipasaran..cuba try test..ok!
No comments:
Post a Comment