Sunday, July 1, 2012

Apam Tak Mekar

Ya..apam tak mekar dan tak cantik..tapi sedap ye puan-puan..boleh makan sambil tutup mata..hee :)
Jom tengok resepi..
  • 200gm gula
  • 2 biji telur
  • 1 st esen vanila
  • 1 sb ovellet
  • 200ml susu cair
  • 300gm tepung gandum
  • paper cup

Cara-caranya :

  1. Panaskan air untuk kukus..
  2. Pukul gula dan telur hingga kembang..
  3. masukkan esen vanila..pukul lagi..
  4. masukkan ovellet..dan pukul lagi..
  5. masukkan susu cair..pukul lagi..
  6. dan akhir sekali tepung..pukul hingga gebu..
  7. asingkan dan warnakan sesuka hati..
  8. sudukan ke dalam paper cup..
  9. kukus dengan api kuat selama 15 minit..
  10. dah boleh makan..
  11. #apam di atas mencerminkan kemalasan saya..jadi tiada corak yang cantik dan tak mekar sebab pukul tak kembang..huhu..tapi rasanya superb! try la..

No comments:

Post a Comment