Hari ni try buat capati sendiri..bahan-bahannya..
OK sambung buat capati..
sapu minyak sapi sket kt pan..then masak..klo jd belon tu kira jadi la..Capati ni 1st time saya blaja kt Bangladesh sbnrnya..resepi tau..buatnya x jugak..tp hari tu tgk kt TV3..prog apa ntah lupa..ala yg chef dia hensem tu..muka chinese look..ntah2 chinese betul..xtau lah..Tgk dia buat capati..mak aih..senang..tu yg try buat tu..sekali husband jatuh chenta ngn capati yg saya buat..asal dia req..saya buat la..
homemade capati..lembut dan wangi..yg penting sedappp..
capati + kari ayam (bangla dish) + jus oren (mine) + jus pink guava..
Dah siappp..ok..kari ayam ala bangla ni mmg sedap..mak saya yg terror masak a.k.a tokei katering pun mintak resepi tau..nanti saya masak saya amik gambar..senang ja..dah la sedap..air tangan kita plak tu..dh tentu2 bersih..berkat lagi coz sambil basuh ayam berselawat..sambil masak berdoa bagai..
No comments:
Post a Comment